Rezidor tillkännager och öppnar Park Inn Veliky Novgorod i Ryssland

04 Aug 2010

Rezidor Hotel Group, som är ett av de snabbast växande hotellföretagen i världen, tillkännager att man har tecknat avtal för och öppnat Park Inn Veliky Novgorod. Det tidigare Beresta Palace Hotel med sina 225 rum har fått nytt varumärke och drivs med omedelbar verkan som ett Park Inn-hotell. "Med denna anläggningen uppgår nu vår portfölj för Park Inn-hotell i Ryssland/OSS till 25 hotell i drift och under utveckling – ett tydligt tecken på vårt engagemang i denna tillväxtregion", kommenterar Kurt Ritter, Rezidors koncernchef och vd.

"Vi är mycket glada över att samarbeta med en av världens största hotellkedjor. Den erfarenhet som Rezidor Hotel Group har kommer att stärka de ekonomiska aspekterna för projektet och dess kvalitet. Jag är övertygad om att detta är de första stegen mot att etablera ett långsiktigt partnerskap mellan våra företag. Inom de nästkommande fem åren planerar vi att nå en av de ledande positionerna på den ryska hotellmarknaden", tillägger Denis Geerko, General Director för Effective Investments Company och ägare till det nya hotellet.

Förutom 225 rum erbjuder Park Inn Veliky Novgorod en restaurang och bar som är öppna hela dagen, tre mötesrum samt ett hälsoområde som omfattar bassäng, bastu och ett gym. Hotellet byggdes ursprungligen 1991 som ett av de första hotellen med internationell standard som öppnade efter Sovjetunionens fall, och det renoverades under 2006.

Veliky Novgorod, som i Ryssland betyder "den stora nystaden", är ett stort turistresmål både för de inhemska och de allt fler internationella turisterna. Staden ligger strategiskt beläget utmed den främsta huvudleden som kopplar samman Moskva och St. Petersburg, vilket gör staden till en populär tillflyktsort för invånarna i dessa båda grannstäder. Staden är även ett viktigt övernattningsställe för rundtursgrupper som besöker "den gyllene ringen" av städer som omringar Moskva.

Få ryska städer kan tävla med Veliky Novgorod när det gäller stadens alla olika gamla medeltida minnesmärkena. Det främsta av dessa är St Sophia-katedralen i Kreml, byggd mellan 1045 och 1050. Det är den bäst bevarade kyrkan från 1000-talet och den första som respresenterar ursprunglig rysk arkitekturkaraktär. Bland alla de historiska platserna finns även Kremls Fasettkammare som byggdes under 1430-talet och som fungerade som en cermoniell sal, samt Chasozvonya (1673) - ett av de äldsta klocktornen i Ryssland.

Förutom att staden är ett regionellt turistnav lockar Veliky Novgorod även företagsresenärer tack vare sin status som utbildningscentrum (hemvist för Yaroslav den Vises universitet), ett administrativt center för regionen Novgorod och dess stora, industriella bas som fokuserar på den kemiska industrin.

 

För mer information, kontakta:
Christiane Reiter, Director Corporate Communication, Rezidor Hotel Group
+32 2 702 9331, christiane.reiter@rezidor.com

Renu Snehi, Director Corporate Communication, Rezidor Hotel Group
+32 2 702 9241, mailto:renu.snehi@rezidor.com

 

Om Rezidor Hotel Group

Rezidor Hotel Group är ett av de snabbast växande hotellföretagen i världen. Koncernen har en portfölj med fler än 400 hotell i drift och under utveckling med fler än 86 300 rum i över 60 länder.

Rezidor driver varumärkena Radisson Blu Hotels & Resorts, Regent Hotels & Resorts, Park Inn och Country Inns & Suites i Europa, Mellanöstern och Afrika, samt förmånsprogrammet goldpoints plusSM för återkommande hotellgäster. Rezidor utvecklar och driver även det nya livsstilsvarumärket Hotel Missoni under ett världsomspännande licensavtal med det legendariska italienska modehuset Missoni.

I november 2006 börsnoterades Rezidor på Stockholmsbörsen. Carlson Companies är största aktieägare.

Rezidor Hotel Groups bolagsledning finns i Bryssel, Belgien.

För mer information om Rezidor, besök www.rezidor.com

 

Om Effective Investments

Effective Investments Group of Companies grundades 2006. Företaget investerar i komersiella fastigheter och privatbostäder, hotellverksamheter, finansiella marknader samt förvärv av tredje parts aktier. Företaget söker kontinuerligt efter nya möjligheter att kapitalisera företagsprojekt som ligger i startgroparna. Företagets investeringsportfölj innefattar flera projekt för semesteranläggningar, logistik- och magasineringsfaciliteter.

Strategin för utveckling inom hotellsektorn innefattar två stora huvudinriktningar – utveckling av den egna hotellkedjan Onix Hotels samt öppnandet av hotell under managementavtal med internationella hotelloperatörer. Under de kommande fem åren planerar företaget att öppna minst två hotell om året (både under det egna varumärket samt under managementavtal med internationella hotellkedjors varumärken) i städer i den europeiska delen av Ryssland där det bor över 450 000 männsikor.

Företagets huvudkontor ligger i Moskva.

För mer information, besök www.efinvest.ru